Nieuws van de Hypotheker: Een duurzaam huis? Jazeker!

Niet alleen verbouwen is populair tijdens de coronacrisis, er zijn ook steeds meer huiseigenaren die duurzame voorzieningen treffen of dit van plan zijn.

Een duurzame woning zorgt voor meer wooncomfort en uiteindelijk ook voor lagere maandlasten. Daarnaast stijgt, als het een beetje meezit, de waarde van je woning als je verduurzaamt.

In een paar stappen naar een duurzame woning, maar waar begin je? Het grootste verschil maak je door eens te kijken naar de isolatie van je huis. Veel woningen verliezen warmte: via de muren, het dak en zelfs de vloer. Door te isoleren zorg je ervoor dat je huis beter warmte vasthoudt, waardoor je minder hoeft te stoken. Je gaat op die manier dus een stuk efficiënter om met de energie die je verbruikt.

Isoleren kan op verschillende manieren.
Denk bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Vergeet ook zeker niet je ramen mee te nemen. Zeker door enkel glas verlies je onnodig veel warmte, maar ook huizen met dubbel glas kunnen beter geïsoleerd worden. Als je kiest voor HR-glas, wordt de warmte beter vastgehouden. En, hoe meer plusjes achter HR (bijvoorbeeld HR++-glas), hoe beter! Een andere manier om te verduurzamen is door middel van zonnepanelen. Je wekt je eigen stroom op én bespaart hierdoor honderden euro’s per jaar. Hierdoor heb je de investering vaak al na ongeveer zeven jaar terugverdiend.

Je woning verduurzamen levert op lange termijn dus geld op door energiebesparing.
Maar er is wel een investering voor nodig om duurzamer en aardgasvrij te wonen. De kosten zijn afhankelijk van je wensen en hoe goed je woning geïsoleerd is. Als je energiebesparende voorzieningen wilt financieren, kun je tot maximaal 106% lenen op basis van de taxatiewaarde van de woning in plaats van de reguliere 100%. Naast de woningwaarde wordt er ook getoetst wat je kunt lenen op basis van je inkomen. Ga je verbouwen? Dan kun je tot € 9.000 meer lenen voor energiebesparende voorzieningen. Wanneer je een zogenaamde nul-op-de-meter woning koopt, kun je zelfs tot € 25.000 extra financieren, mits je bruto jaarinkomen minimaal € 33.000 euro is.

Heb je al een woning en wil je energiebesparende voorzieningen treffen?
Ook dan zijn er verschillende mogelijkheden. Als je overwaarde op je woning hebt, kan het een goede optie zijn om je huidige hypotheek op te hogen of een tweede hypotheek op je woning af te sluiten. Ook als je geen overwaarde hebt, kun je de hypotheek verhogen. Bij energiebesparende voorzieningen mag er ook op een bestaande hypotheek tot 106% van de woningwaarde gefinancierd worden.

Wil je meer weten over financieringsmogelijkheden om je huis te verduurzamen?
Maak een afspraak of kom langs op de vestiging. Onze adviseurs beantwoorden al je vragen en kijken wat voor jou de beste manier is voor het financieren van energiebesparende voorzieningen. Op die manier is een duurzame woning dichterbij dan je denkt! Wil je liever een telefonische afspraak inplannen of met ons beeldbellen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden!

Meer weten? Of een afspraak maken? Klik op een van de buttons hieronder.

Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde
 

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info