Nikki Heemstra wint Puttense voorleeswedstrijd

Nikki Heemstra van basisschool De Pelikaan kan zich de voorleeskampioen noemen van alle scholen uit Putten. Nikki mag door naar de regiofinale. 

Wie weet wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen van 2023

De Puttense voorleeswedstrijd werd afgelopen zaterdag gehouden in de bibliotheek van Putten. De schoolkampioenen werden aangemoedigd door het publiek met enthousiaste supporters. De kandidaten lazen om beurten een paar minuten voor uit een zelfgekozen boek.

Na het voorlezen was het tijd voor een pauze. Dit gaf de juryleden tijd om te overleggen en een winnaar te kiezen. Wethouder van den Hoorn, Patricia Bongers, eigenaar van de Bruna en Kinderboekenschrijver Thijmen Gijsbertsen waren zeer positief over het hoge niveau van leesvaardigheid van de kinderen. De jury lette vooral op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na 25 minuten waren zij eruit en werd het verlossende woord gesproken. De juryvoorzitter strooide met complimenten en elk kind mocht naar huis met een oorkonde en een cadeautje namens de bibliotheek.

Nikki las een fragment voor uit het boek Juffrouw Plots van Tosca Menten. De jury roemde haar voorleeskwaliteiten. Nikki zal één van de negen deelnemers zijn aan de regiofinale die dit jaar in Barneveld wordt gehouden.



De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is dé spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Dit jaar is het extra feestelijk omdat het de dertigste keer is dat de Nationale Voorleeswedstrijd wordt georganiseerd. De voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Noordwest Veluwe, Stichting Lezen en de Nederlandse Boekenbon.