​NK Tegelwippen; meer groen en minder tegels

Meer groen en minder tegels en stenen in voor- en achtertuinen. Dat is het doel van de landelijke campagne ‘NK Tegelwippen’. Reserveer de tegeltaxi voor het ophalen van de overtollige tegels en geef tot en met 31 oktober 2023 door hoeveel tegels er vervangen zijn door groen.

Een groene tuin zorgt voor een gezonde leefomgeving voor mens en dier

Insecten, vogels en egels vinden er een plekje. Ook is een groene tuin tijdens hittegolven veel koeler en het luchten van het huis wordt ook makkelijker. Minder hitte in de huis zorgt voor een betere nachtrust.

Makkelijk onderhoud
Veel mensen kiezen voor tegels in de tuin met het idee dat het onderhoud minder tijd kost. Maar onkruid verwijderen tussen de tegels kost juist heel veel tijd. Een groene tuin die slim is ingericht, is veel makkelijker te onderhouden.

Tegeltaxi: laat de tegels ophalen
De gemeente Putten haalt de verwijderde tegels op met de tegeltaxi. De tegels kunnen worden opgehaald op donderdag 1 juni, donderdag 6 juli, donderdag 3 augustus, donderdag 7 september, donderdag 5 oktober en vrijdag 3 november.  Aanmelden kan tot uiterlijk op de vrijdag voorafgaand aan de ophaaldag tot 12.30 uur. Regel de tegeltaxi via de website www.eloket.putten.nl.