Nu ook een Alzheimer Trefpunt in Putten

Sinds vorige week heeft Putten een Alzheimer Trefpunt. Dit initiatief sluit aan op het beleid van de gemeente om Putten meer dementievriendelijk te maken.

Het Alzheimer Trefpunt heeft de intentie om maandelijks informatie- en themabijeenkomsten te houden

Rond Wereld Alzheimer Dag (21 september) zal de eerste bijeenkomst worden gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er stil gestaan bij allerlei vragen over Alzheimer. Zo wordt er ingegaan op wat er moet worden geregeld als mensen door deze ziekte worden getroffen. Of hoe Alzheimer herkend kan worden. Ook wordt er ingegaan op de aanwezige woonvoorzieningen voor mensen met Alzheimer. Kortom, alle praktische informatie zal maandelijks voorbijkomen tijdens deze themabijeenkomsten.

De gemeente Putten heeft de Stichting Welzijn Putten ook gevraagd om een ontmoetingscentrum op te richten voor mensen met dementie. Dit centrum zal meer een plek zijn voor een dagelijkse inloop.

Het Alzheimer Trefpunt staat onder leiding van Arnold Hoeve, directeur van Zorglandgoed Groot-Spriel met de medewerking van de diverse zorginstellingen in Putten, zoals de Stichting Welzijn Putten, de Stichting Gelukkig Ouder worden, het Diaconaal Platform en Alzheimer Nederland.