​Ondanks fors verlies blijft Wij Putten de grootste partij

De grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen blijkt VVD Putten. Als nieuwkomer haalde deze partij maar liefst 1626 stemmen binnen.

Wij Putten kwam als grootste verliezer uit de bus

Deze partij verloor 811 stemmen ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Ook was er verlies voor het CDA en de ChristenUnie, deze fracties verloren respectievelijk 722 en 460 stemmen. Hiermee verloren Wij Putten, het CDA en de ChristenUnie allemaal een zetel in de gemeenteraad van Putten.

Zetelwinst was er voor Gemeentebelangen, zij gaan van drie zetels naar vier. De VVD haalde met deze uitslag twee zetels binnen. De SGP had weliswaar een winst van 138 stemmen, maar dat leverde geen extra zetel op.

Met deze uitslag blijft Wij Putten wel de grootste partij in de gemeenteraad. Zij hielden toch 2554 stemmen over en komen daarmee op vier zetels in de gemeenteraad. Als tweede partij kwam Gemeentebelangen uit de bus. Zij haalden 2172 stemmen binnen en ook dat is goed voor vier zetels. Drie zetels zijn er nu voor de ChristenUnie, de SGP en het CDA. En de VVD zal de komende vier jaar twee zetels bezetten.

“Met een volle zetel erbij heeft Gemeentebelangen Putten vier van de negentien raadszetels en is nu de tweede grootste partij van onze gemeente. Ik ben dan ook blij en dankbaar voor de steun van de kiezers die op onze partij hebben gestemd. De huidige coalitie heeft twee raadszetels verloren (ChristenUnie -1 en Wij Putten -1). De VVD is terug en heeft twee raadszetels. Met deze verkiezingsuitslag hebben de kiezers gestemd voor verandering. Een voortzetting van de huidige coalitie ligt dan ook niet voor de hand. De verkiezingsprogramma’s van de partijen liggen nu op de onderhandelingstafel. En met de andere partijen gaan we daarover graag in gesprek”, geeft Robin Hoogendijk van Gemeentebelangen aan.