Ondernemers en gemeente willen energiearmoede aanpakken

Ondernemersvereniging Winkelcentrum Putten, Bedrijvenkring Putten, Joop Putten en Gemeente Putten ondernemen actie om energiearmoede aan te pakken.

Eerste stap is dat ondernemers via hun bedrijvenkring een energiemonitor kunnen krijgen om meer inzicht te krijgen in hun energieverbruik thuis

Werknemers kunnen zich tot donderdag 1 december aanmelden voor een energiemonitor via hun bedrijvenkring.

“Zodra je weet wat de grote energieslurpers zijn, kun je gericht actie ondernemen om structureel geld te besparen. De energiemonitor helpt hierbij”, zegt wethouder Bertus Cornelissen over de samenwerking met de ondernemersvereniging en bedrijvenkringen. "Door gezamenlijk op te trekken, kunnen we meer mensen bijstaan die moeite hebben om de stijgende energiekosten te kunnen betalen." 

Energiemonitor en -meter
Een energiemonitor is een slim apparaat dat via de meterkast het stroomverbruik per groep meet. In december volgt de actie 'Energiemeter', ook via de bedrijvenkringen. Een energiemeter meet het stroomverbruik van afzonderlijke apparaten, zoals een lamp of koelkast.

Oproep
“Ik roep ondernemers op om deel te nemen aan deze acties. Zo helpen wij veel werknemers. Werknemers raad ik aan contact op te nemen met de vertegenwoordiger van hun ondernemersvereniging of bedrijvenkring”, zegt Gijs Hendrik Gijsbertsen (bestuurslid van Joop Putten). Ook de ledenraad van Rabobank is betrokken bij de actie. De bank levert een bijdrage, zodat meer medewerkers van lokale ondernemingen energie kunnen besparen.

Vervolgacties
Martijn Stoffelsen, bestuurslid van Bedrijvenkring Putten, geeft aan dat er meerdere acties volgen. “We gaan werknemers ook gratis energieboxen aanbieden. Daarin zitten energiebesparende producten, zoals ledlampen en tochtstrips. Ook gaan we als werkgevers energiecoaches inschakelen, met hulp van de gemeente. Deze coaches kunnen onze werknemers helpen om een besparingsplan op te stellen voor thuis.”

Martijn Stoffelsen (Bedrijvenkring Putten), wethouder Bertus Cornellissen en Gijs Hendrik Gijsbertsen (Joop Putten) slaan handen ineen om energiearmoede aan te pakken