Onderzoek naar spoorwegovergangen

De gemeente Nijkerk heeft een verkenning aangekondigd naar de spoorwegovergangen in Nijkerk. Ook Ermelo is benaderd om mee te doen met deze verkenning, die gericht is op verbetering van de spoorwegovergangen.

Vanuit het Ministerie van Infrastructuur is de wens geuit om onveilige overgangen aan te pakken, bijvoorbeeld door het realiseren van tunnels.

De helft van de kosten van het onderzoek wordt betaald door Prorail.

TeunJan van Ooijen, fractievoorzitter van de ChristenUnie, legt uit: "De ChristenUnie vindt het belangrijk dat ons dorp toegankelijk blijft voor wonen, werken en recreëren. De spoorwegovergangen spelen daarin een belangrijke rol, zeker gezien de steeds intensievere treinverbinding tussen Zwolle en Amersfoort. Daarom hebben wij vragen aan het college gesteld."

Van Ooijen vervolgt: "Wij willen onder andere van het Puttense college weten of zij ook is benaderd door ProRail om mee te doen in deze verkenning. En als dat niet het geval is, of het college bereid is aan dit onderzoek mee te werken en zo nodig ProRail zelfstandig te benaderen om te kijken naar de mogelijkheden. Wij kijken uit naar de antwoorden van het college."