Ongehoord Nederland bezoekt camping aan de Huinerenkweg 10

​Voor een item van het programma Ongehoord Nieuws bezochten een verslaggeefster en een cameraman van Ongehoord Nederland vanmorgen de camping aan de Huinerenkweg 10 in Putten.

Op deze camping wordt ruimte gemaakt voor de opvang van Oekraïners, waardoor de huidige recreanten het veld moeten ruimen

De verslaggeefster belt overal aan in de hoop enkele recreanten van de camping te spreken. Een van de chaleteigenaren staat hen te woord. Op de vraag of hij het terecht vindt dat hij plaats met maken voor asielzoekers geeft de man aan: “Het maakt me niet uit voor wie ik ruimte moet maken. Wat ik erg vind is dat er, behoudens een kleine vergoeding, geen alternatief wordt geboden. Als ik een ander stekkie krijg of een goede financiële compensatie dan heb ik er geen probleem mee. De opvang van Oekraïners gaat de gemeente Putten een hoop geld opleveren en ik ben mij pensioenpotje kwijt door de aankoop van mijn chalet. Dat maakt me woest en bezorgt me slapeloze nachten. Het wrange is dat dit park is opgekocht door Ontwikkelmaatschappij Vitale Vakantieparken. In de toekomst wordt ons vitale vakantiepark weer een vitaal vakantiepark. Ik heb regelmatig overleg met het college van burgemeester en wethouders maar ik word iedere keer doorverwezen. Er wordt een raar spelletje gespeeld over onze rug. De rechtszekerheid in Nederland is helemaal weg en wij hebben geen poot om op te staan.”

Een buurtbewoner geeft aan: “De huidige chaleteigenaren moeten plaatsmaken voor Oekraïners en ik vind dat niet terecht. Mensen hebben zo’n huisje vaak al heel lang en ze worden nu gewoon, voor weinig geld, gedumpt. Voor iemand die net met pensioen is gegaan en hiervan dacht te gaan genieten is dat heel erg triest. Er is overigens, door de gemeente, ook niet met de buurt overlegd.”

Een andere buurtbewoner geeft aan: ‘Er doen vreemde verhalen de ronde. Wat halen we nu hierheen. De gemeente zegt dat ze alleen parken opkopen die er heel slecht aan toe zijn, maar dit was een keurig park. We moeten maar afwachten hoe het er aan het einde van het jaar uitziet.” Weer een andere buurtbewoner geeft aan: “Dat park moet weg om er in de toekomst een recreatiepark van te maken. Dat is niet netjes van de gemeente. Wij kwamen hier wonen omdat het hier zo lekker rustig is, maar ik ben bang dat dit de komende jaren wel anders zal zijn. Volgens de gemeente richten ze zich op de opvang van Oekraïense gezinnen, maar er is hier in de buurt helemaal niets te beleven, zelfs geen speeltuintje.”

Een chaleteigenaar geeft nog aan: “De opvang van asielzoekers zijn een landelijk probleem, maar er zijn toch wel andere alternatieven te bedenken dan het opkopen van ons kleine parkje. Wij hebben gelukkig wel een ander plekje kunnen vinden. Maar het blijft kapitaalvernietiging. Het is unfair.”

Ook de Kerkstraat werd nog even aangedaan om mensen op straat te vragen wat zij vinden van de komst van 130 asielzoekers in Putten. Weinig mensen waren bereid om hier iets over te zeggen.

Het item voor het televisieprogramma wordt aangevuld met andere campings in de regio waar hetzelfde gaat gebeuren. Het programma is volgende week dinsdag of donderdag te zien op NPO1.