​Onkruidbestrijding

De gemeente bestrijdt het onkruid op een duurzame manier. Op stoepen, parkeerplaatsen en overige bestratingen met klinkers en rondom obstakels verbranden ze het onkruid met heet water.

Onkruid in goten wordt voornamelijk verwijderd door te borstelen met een veegmachine

Plekken die niet bereikbaar zijn met de machine, worden handmatig behandeld. Een veel gehoorde opmerking is dat de wortels dan blijven zitten en het onkruid zo weer doorgroeit. Dat klopt, maar door het afmaaien wordt de plant uitgeput. Van mei tot en met oktober worden de werkzaamheden daarom enkele malen uitgevoerd.

Sinds 1 april 2016 gebruikt de gemeente geen chemische middelen meer vanwege de negatieve effecten voor het milieu. Door deze duurzame manier van werken verandert het straatbeeld en zijn er meer (on)kruiden op de bestratingen en goten zichtbaar aanwezig. Het uitgangspunt is om het kwaliteitsniveau te hanteren dat door de gemeenteraad is vastgesteld.

Ook inwoners kunnen helpen door het opgeschoten groen in het trottoir voor hun huis te verwijderen. Gebruik hierbij geen chemische middelen. Natuurlijk is het mogelijk om een klacht of melding over onkruid op verhardingen ook aan de gemeente door te geven. Dat kan door het Meldpunt Openbare Ruimte te bellen 0341 - 359 686, te mailen [email protected] of via de website www.putten.nl/melding.