Onkruidbestrijding door gemeente Putten

De gemeente Putten bestrijdt het onkruid op een duurzame manier. Onkruid wordt verwidjerd door het te verbranden of met een veegmachine weg te borstelen. 

Omdat de wortels blijven zitten, en het onkruid weer doorgroeit, worden deze werkzaamheden meerdere keren in de periode van mei tot en met oktober herhaald

Op stoepen, parkeerplaatsen en overige bestratingen met klinkers en rondom obstakels verbrandt de gemeente het onkruid met heet water. Onkruid in goten worden verwijderd door te borstelen met een veegmachine. Plekken die machinaal onbereikbaar zijn, worden handmatig behandeld. Dit gebeurt met een strimmer met nylon koord.

Chemisch bestrijden verboden
Sinds 1 april 2016 mogen gemeenten geen chemische middelen meer gebruiken vanwege de negatieve effecten voor het milieu. De gemeente realiseert zich dat de duurzame manier van werken het straatbeeld verandert en er meer (on)kruiden op de bestratingen en goten zichtbaar aanwezig zijn. Het uitgangspunt van de gemeente is om het kwaliteitsniveau te hanteren dat door de gemeenteraad is vastgesteld.

Inwoners kunnen meehelpen
Inwoners kunnen meehelpen door het opgeschoten groen in het trottoir voor hun huis handmatig te verwijderen. Gebruik hierbij geen chemische middelen. Een klacht of melding over onkruid op verhardingen kan altijd worden doorgegeven aan de gemeente. Dit kan via WhatApp 06 203 06 284 of via www.putten.nl/melding.