Wandel mee met de boswachter en ontdek welke dieren er leven in het bos

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op zondag 4 oktober een wandeling op landgoed Staverden die in het teken staat van dierendag.

Op landgoed Staverden komen veel dieren voor.

Een eekhoorntje hebben de meeste wandelaars vast wel eens gezien. Soms zien we ook een ree, een edelhert of een wild zwijn. Als belangstellenden echt geluk hebben dan spotten ze zelfs een das of een boommarter. Naast deze grote dieren leven er ook veel kleine dieren in het bos. Onder de blaadjes krioelt het zelfs van de kleine beestjes. En vergeet de vogels niet. Wandelaars staan er vaak versteld van, wat een leven er is in het bos. De boswachters vertellen erover en geven tips om zelf nog meer te ontdekken. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
 
De wandeling duurt ongeveer twee uur en start om 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Deelname kost 5.00 euro per persoon, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2.50 euro. Donateurs van het Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis mee op vertoon van een geldige donateurspas. Meer informatie en online reserveren kan via de website www.glk.nl/activiteiten.

Foto: Koos Dansen