Onthulling van Artikel 1 van de Grondwet

Wethouder Jim van den Hoorn onthult op donderdag 25 mei om 19.00 uur de tekst van Artikel 1 van de Grondwet in de publieksruimte van het gemeentehuis van Putten. 

Vanaf dat moment is de tekst zichtbaar voor iedereen die het gemeentehuis van Putten bezoekt

Ter gelegenheid van de onthulling houdt burgemeester Lambooij een toespraak over het belang van het wetsartikel.

Op 17 februari 2023 ondertekende minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) de Grondwetswijziging van artikel 1. Vanaf nu zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. Deze grondwetswijziging vloeide voort uit een initiatief van de Tweede Kamer. Het nieuwe en dus huidige artikel 1 van de Grondwet luidt: 'Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, is niet toegestaan'.
 
Iedereen is van harte welkom om dit moment bij te wonen. Aansluitend op de onthulling vindt de laatste dialoogsessies over discriminatie en inclusie plaats in Stroud (om 19.30 uur) en vergadert de gemeenteraad in de Raadzaal (ook om 19.30 uur).