Ontwerp Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan ligt ter inzage

​De gemeente Putten streeft naar een prettige omgeving om in te wonen, te werken en te leven.

Verkeer en vervoer zijn hierbij belangrijk.

Daarom werkt de gemeente aan een nieuw verkeers- en vervoersplan, kortweg het GVVP. Over het concept GGVP heeft de gemeente al eerder de mening van de inwoners gevraagd via een vragenlijst en via een inloopbijeenkomst. Inmiddels is de input verwerkt in het ontwerp GVVP en het ligt vanaf vandaag (woensdag 8 december) ter inzage. 

Wat staat er in een Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan?
In het GVVP komen onder meer de volgende zaken naar voren:
  • Het huidige beleid. En plannen op het gebied van verkeer, economie, ruimtelijke ordening, milieu en plannen van andere wegbeheerders en overheden.
  • Onderzoek van de huidige situatie in het verkeer en problemen.
  • Een verkeersvisie. Hierin staat waar de gemeente de volgende jaren naartoe wil op verkeersgebied. En wat daarvoor nodig is.
  • Een overzicht van uit te voeren projecten om de verkeersvisie te maken.
Aanpassingen in het plan
Op basis van de inloopbijeenkomst heeft de gemeente een aantal aanpassingen doorgevoerd in het GVVP. De belangrijkste wijzigingen zijn:
  • Uitvoering van een onderzoek naar een verbod voor landbouwverkeer in de Harderwijkerstraat.
  • Het belang van ontsluiting naar de A28 en lobby richting de provincie voor verbeteren van de Nijkerkerstraat.
  • De zuidelijke ontsluitingsweg is van de lange termijn naar de korte termijn verplaatst;
  • Er staan nieuwe doelgroepen in het plan. In plaats van alleen ouderen mensen zijn nu ook mensen met een beperking genoemd.
  • In het plan staat meer informatie over de bereikbaarheid van de Gervenhof. En de toegankelijkheid voor het openbaar vervoer bij het afwaarderen van de Engweg.
  • Het onderzoek naar de uitbreiding van de bebouwde kom op een deel van de Nijkerkerstraat is van de lange termijn naar de korte termijn gehaald.
Ter inzage
Het ontwerp GVVP ligt vanaf vandaag (woensdag 8 december) ter inzage. Het ontwerp GGVP is in te zien via www.putten.nl/verkeersplan. Belangstellenden die het plan fysiek willen inzien kunnen een afspraak maken met Joris Finke, via telefoonnummer 0341-359 611.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden hun zienswijze op dit plan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Het is mogelijk een zienswijze zowel digitaal (e-mail) als schriftelijk in te leveren bij de gemeente. Reageren kan tot donderdag 20 januari 2022.

Ontwerp Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan
De binnengekomen zienswijzen worden, door de gemeente Putten, gebruikt in het GVVP. En deze wordt daarna ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.