Koninklijke onderscheiding voor Greet Hartman: ‘Geen woorden voor’

Burgemeester Lambooij is nog niet klaar met het uitdelen van koninklijke onderscheidingen. Hij begeeft zich naar de Werkstee van Schovenhorst, waar Greet Hartman (75) aanwezig is. 

Burgemeester Lambooij vertelt Hartman dat het de Koning heeft behaagt om haar te onderscheiden vanwege haar verdiensten voor de samenleving

Mevrouw Hartman zet zich al meer dan vijftig jaar met hart en ziel in als vrijwilliger voor Het Vakantiebureau. Dit bureau verzorgt vakantieweken voor mensen die zorg nodig hebben door leeftijd, gezondheid of lichamelijke beperking. 

Vanaf 1968 was mevrouw Hartman betrokken als verkeersverpleegkundige bij de vakantieweken. Sinds 1974 geeft ze als coördinator leiding aan een zorgteam van twintig mensen. Gasten en medevrijwilligers omschrijven haar als betrouwbaar, respectvol en iemand met persoonlijke aandacht. Zij is van grote betekenis voor veel mensen met een beperking, omdat ze hen een onvergetelijke vakantie bezorgt. Reden genoeg voor de koning om haar te benoemen tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Hartman reageert overdonderd en geëmotioneerd op de onderscheiding die ze krijgt. ‘Dit had toch niet gehoeven. Ik heb hier geen woorden voor. Ik doe het met enorm veel plezier.’