Ook Putten doet mee aan NLdoet

Het Oranje Fonds houdt op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart weer NLdoet. NLdoet is een grote vrijwilligersactie waar iedereen aan mee kan doen. Met NLdoet zet het Oranje Fonds vrijwillige inzet in de schijnwerpers en wil bereiken dat zoveel mogelijk Nederlanders vrijwilligerswerk ervaren op deze dagen.

In Putten zijn er acht activiteiten, waar belangstellenden zich voor in kunnen schrijven

Zo vraagt zorgorganisatie Norschoten om een blinkende keuken. Hiervoor zijn drie mensen nodig om de keuken van het dagcentrum een goede schoonmaakbeurt te geven. Dezelfde organisatie vraagt om hulp bij het opknappen van de tuin, zodat de bewoners bij mooi weer zoveel mogelijk van de tuin kunnen genieten.

De Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe wil graag een ruimte bij woonzorgcentrum De Schauw omtoveren tot ‘wellness plekje’ voor de bewoners. Hiervoor wil men dat er een wand voor een deel wordt weggehaald en daarnaast mag de muur weer mooi worden gemaakt door middel van behangen of schilderen. De zorggroep beoogt om hiermee een fijn, warm en rustgevende plek te creëren waar handmassages kunnen worden gegeven aan de bewoners.

Voor woonzorgcentrum Elim vraagt de zorggroep om mensen die het terras klaar willen maken voor het voorjaar door het gezellig te maken met bloemen en planten. Ook worden er vrijwilligers voor deze locatie gevraagd die bereid zijn om een van de woonkamers op te vrolijken door het sauzen van de wanden.

Voor Parel-Staete vraagt de Stichting Sprank vrijwilligers die mee willen helpen om een ervaar- en beleeftuin voor hun bewoners te maken. Deze tuin grenst aan de woonkamer en men wil door middel van lachspiegels, muziektoestellen, muziektegels en bijvoorbeeld een plaat met gaten waar de bewoners ballen doorheen kunnen gooien een ware beleeftuin realiseren. Zo kunnen de bewoners van Parel-Staete zich ook in hun eigen tuin goed vermaken.

Ook CNS Kinderopvang vraagt hulp van vrijwilligers tijdens NLdoet. Zij willen graag de hal van het kinderdagverblijf aan de Brinkstraat opknappen door het verven van deuren, kozijnen en wanden.

Landgoed Schovenhorst kan ook een aantal vrijwilligers gebruiken die een handje mee willen helpen om het landgoed ’lenteklaar’ te maken.

Zin in een van deze klussen? Neem dan een kijkje op de website www.nldoet.nl. Daar kunnen belangstellenden zich aanmelden en zo een handje meehelpen om Putten weer een stukje mooier te maken.