​Op de fiets vogels spotten in Arkemheen

Zin om samen fietsend met natuurverhalenverteller Ineke vogels te spotten in Arkemheen en de grutto en andere weidevogels welkom te heten in het ontluikende voorjaar? Dat kan op zondag 12 maart.

De grutto, onze nationale vogel, is weer terug van zijn lange reis vanuit Afrika om zich hier voort te planten

Naast de grutto, limosa limosa, zijn er nog meer vogels te zien, zoals de kievit, kemphaan, watervogels en  wie weet de zeearend. Tijdens dez excursie wordt er op een aantal plekken gestopt en er wordt ook iets over het landschap verteld door verhalenverteller Ineke.

De fietstocht start om 10.00 uur bij Eurparcs Bad Hulckesteijn (voor de lobby) aan de Hulckesteijn 3 in Nijkerk en de tocht duurt ongeveer twee uur. Tijdens deze fietsexcursie wordt er ongeveer 15 kilometer gefietst. Fietsen zijn te huur bij Europarcs Bad Hulckesteijn, via telefoonnummer 088-070 8090. Na de vogelspot is het mogelijk om bij Brasserie de Vuurtoren (033-744 0095) nog iets te drinken of te eten. De kosten voor deze excursie bedragen minimaal 5 euro per persoon (meer mag) en vergeet de verrekijker niet.

Belanmgstellenden kunnen zich van tevoren aanmelden via telefoonnummer 06-2319 6934 of stuur een email naar [email protected]. De activiteit gaat door bij minimaal zes deelnemers en het maximum is vijftien deelnemers.