Oranjevereniging Putten voert veranderingen door

De bestuursleden van Oranjevereniging Putten zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor Koningsdag 2024. Zij hopen er voor de inwoners van Putten weer een geweldig feest van te maken.

Er is de afgelopen tijd gewerkt aan een nieuwe website en er wordt flink ingezet op het werven van leden, donateurs en sponsors

Er komen een aantal bestuurswijzigingen aan, die doorgevoerd zullen worden tijdens de jaarvergadering die in maart wordt gehouden. Zo zal de huidige voorzitter Trudy Schippers haar afscheid aankondigen. Hans Mazier neemt het stokje van haar over. Henk van der Haar wordt als nieuw bestuurslid benoemd. Anja van Zoeren (secretaris) is in 2022 toegetreden tot het bestuur van de Oranjevereniging en Klaas Jan Moltmaker (penningmeester) en Petra Bronkhorst zetten zich al veel langer in voor deze vereniging.

Het bestuur wil graag wat veranderingen doorvoeren in het programma rondom Koningsdag. “De optocht en de kleedjesmarkt houden we in ere, hoor”, legt Van der Haar uit. “Maar het muziekfeest op het plein kan beter. We hebben mooie artiesten in de vorm van een goede coverband en een aantal Dj’s kunnen vastleggen. Het podium wordt opgebouwd met de rug naar de Oude Kerk en daarnaast komen tenten zodat bezoekers overdekt kunnen staan. We willen meer ruimte creëren voor de bezoekers om te kunnen dansen. Ook de foodtrucks zijn er dit jaar weer bij zodat mensen lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje. De laatste jaren was het Fontanusplein om 16.00 uur al helemaal leeg en wij willen proberen om de mensen vast te houden op het plein. Maar dan moet er natuurlijk wel een goed programma zijn. Daar gaan we ons voor inzetten. We hopen dit de komende jaren uit te kunnen breiden, maar hiervoor moet er wel meer worden geïnvesteerd.”

Van der Haar heeft zich aangemeld als bestuurslid bij de Oranjevereniging, omdat hij vond dat de festiviteiten in Putten rond Koningsdag wel wat vernieuwd mochten worden. “Nu kun je langs de zijlijn blijven roeptoeteren, maar dat vind ik niet eerlijk. Daarom heb ik me aangemeld als nieuw bestuurslid en wil hier mijn schouders onder zetten.” Ook Van Zoeren wil graag dat het feest bruisender wordt. “We willen een mooi muziekprogramma presenteren maar dat kost veel geld. Daarom hebben we wel de steun nodig van de inwoners van Putten. Veel inwoners denken dat we subsidie krijgen van de gemeente, maar dat is niet zo. Wij zijn volledig afhankelijk van leden, donateurs en sponsoring.” Van der Haar vult aan: “Putten telt 25.000 inwoners en op dit moment heeft Oranjevereniging Putten 670 donateurs. Dat getal mag best omhoog. Gelukkig kan de Oranjevereniging ieder jaar terugvallen op een vaste kern van sponsoren maar het zou mooi zijn als meer (Puttense) bedrijven dit zouden doen. We zouden iedereen die de Oranjevereniging en het feest tijdens Koningsdag een warm hart toedragen willen vragen om zich aan te melden als sponsor of lid van onze vereniging.” Kijk voor meer informatie op de website van Oranjevereniging Putten www.oranjeverenigingputten.nl.

Het bestuur van Oranjevereniging maakt tijdens de jaarvergadering het volledige programma van Koningsdag 2024 bekend.

Anja van Zoeren en Henk van der Haar hopen meer leden voor Oranjevereniging Putten te werven om een nog mooier pleinfeest tijdens Koningsdag te kunnen realiseren. Foto en tekst: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer