Organisatie '2050 Paris' mogelijk ook in Putten actief

Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) waarschuwt voor de organisatie Paris 2050, die heel actief bij mensen aan de deur aan het werven is. De wervers vragen geld te doneren via een QR-code (die leidt naar de website van de organisatie). Dit gebeurt mogelijk ook in Putten. 

Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) krijgt veel vragen en signalen van bezorgde burgers

Het CBF heeft nader onderzoek gedaan en dat heeft geleid tot een waarschuwing op hun website www.cbf.nl. Verder meldt het CBF dat zij geen contact kunnen krijgen met de organisatie. Zij vinden geen informatie op de website waar het geld aan besteed wordt, er is geen jaarverslag, er is niets te vinden over de mensen die achter deze organisatie zitten en er is geen KvK-nummer. "We hebben met hulp van informatieverstrekkers verder onderzoek gedaan waardoor onze zorgen zijn toegenomen. De informatieverstrekkers zijn mensen uit de wervingswereld en wervers van Paris 2050 zelf", legt het CBF uit. "Nadat we onze waarschuwing via onze website en nu ook via sociale media kanalen bekend hebben gemaakt, komt er meer informatie binnen. Wij zijn van plan contact te zoeken met het Openbaar Ministerie."

Het CBF is de toezichthouder op erkende goede doelen. Paris 2050 is niet door hen erkend. Dat betekent dat er geen actief toezicht wordt gehouden op deze organisatie.