​Oude tijden herleven tijdens de jaarlijkse Ossenmarkt

Vandaag is het zover. De Ossenmarkt wordt weer gehouden. Jaarlijks herleven op de tweede woensdag van oktober tijden van weleer. Al eeuwen vindt op die dag de jaarlijks Ossenmarkt plaats. 

Hoewel de aanleiding voor deze traditionele "beestenmarkt" in de loop der tijd anders is geworden, trekt de markt nog altijd duizenden bezoekers

Tegenwoordig wordt de Ossenmarkt georganiseerd door VVV Putten+

Vaste elementen van de Ossenmarkt zijn een grote braderie, vlooienmarkt, standwerkersconcours, kunst, oude ambachten en de Puttense Boerendansers. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten, waaronder een heuse kinderboerderij.

Puttens Historisch Genootschap
Het Puttens Historisch Genootschap houdt de historie levendig met een demonstratie dorsen en het gebruik van roggestro. De rogge wordt daarbij aangevoerd met paard en wagen en wordt er gedorst met twee antieke dorsmachines. Op authentieke wijze met de dorsstok en vlegel, waarna het graan wordt geschoond met de wanne molen.

Deze demonstraties worden gegeven op het parkeerterrein aan de Brinkstraat. Op dezelfde locatie vinden belangstellenden eveneens een eigentijdse landbouwtentoonstelling. De rest van de activiteiten is verdeeld over het Fontanusplein, Kerkplein en in de Kerkstraat, Dorpsstraat, Verlengde Dorpsstraat en Achterstraat.

Extra informatie
Tijdens de Ossenmarkt zijn tijdelijk extra parkeerplaatsen aan de Van Haersma de Withstraat. De markt begint om 9.00 uur en om 14.00 uur is het feest voorbij.