Parkeerverbod aan de Postweg ter hoogte van de Jumbo

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens een parkeerverbod in te stellen aan de Poststraat ter hoogte van de Jumbo.

Hiermee wil het college de veiligheid van de weg zeker stellen het de bruikbaarheid van de Postweg waarborgen

Het college wil dit parkeerverbod markeren door een gele ononderbroken lijn in te stellen op het gedeelte van de Postweg ter hoogte van de parkeerplaats van de Jumbo. De Postweg is in het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan van Putten (GVVP) aangewezen als erftoegangsweg binnen de bebouwde kom (30 kilometer per uur) en maakt onderdeel uit van het verblijfsgebied van Putten. Parkeren langs de rijbaan is nog steeds toegestaan op de rest van de Postweg en dat betekent, volgens het college, dat er voldoende parkeercapaciteit resteert. 
Geparkeerde voertuigen naast de inritten van de Jumbo-parkeerplaats ontnemen het zicht en dst vergroot de kans op onveilige situaties. Tevens is de Postweg deels een route voor schoolgaande kinderen.

Er heeft overleg plaats gevonden met de gemandateerde verkeersadviseur van de Nationale Politie, in de Eenheid Oost-Nederland, district Noord en Oost Gelderland.

Inspraak
Tegen deze beslissing kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Voorts kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dat vereist. Het vragen van een voorlopige voorziening is mogelijk indien binnen de genoemde termijn ook een bezwaarschrift wordt ingediend.