Paul van der Leeden ontvangt Koninklijke onderscheiding

​Paul van der Leeden (73 jaar) ontving vanmorgen (donderdag 25 mei) uit handen van burgemeester Lambooij de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving

 “Ik mag tot u spreken tijdens uw officiële afscheid van Stichting Bosbad ‘Klein Zwitserland’. Het Bosbad organiseerde dit afscheid speciaal voor de man die de afgelopen 12.5 jaar zeer veel heeft betekend voor een van de Puttense Kroonjuwelen: het Bosbad. Goed voor bijna 300.000 bezoekers per jaar”, aldus Lambooij, “Vandaag neemt het Bosbad afscheid van een buitengewoon betrokken en deskundig bestuurder en adviseur. Vanaf 2011 heeft Van der Leeden als bestuurslid, penningmeester en als adviseur het Bosbad door roerige tijden geleid. Hij trad aan na een stevige bestuurlijke en financiële crisis.”
 
Lambooij vervolgt: “En ruim een decennium later staat het Bosbad er prima voor. Een negatief vermogen van bijna een miljoen euro is omgebogen tot een positief saldo van een ton. Van der Leeden heeft bij de noodzakelijke herstructurering een prominente rol gespeeld. Hij heeft het Bosbad door de coronacrisis geloodst en het bad duurzaam en daarmee toekomstbestendig gemaakt. De gedegen financiële achtergrond van Paul van der Leeden heeft daarbij, zonder twijfel, geholpen.”
 
Naast zijn inzet voor Bosbad Putten was Van der Leeden in de periode van 2010 tot 2018 een actief en betrokken bestuurslid van de plaatselijke ChristenUnie. Ook was Van der Leeden bijna acht jaar lang bestuurslid van Stroud in de functie van penningmeester. Dat was in de periode van 2004 tot 2012. Zijn (financiële) deskundigheid zette hij bovendien tien jaar lang, van 2000 tot 2010, in voor de Stichting Putten-Roemenië-Moldavië.
 
Paul van de Leeden nam zijn onderscheiding in ontvangst en gaf aan: “Wat een lovende woorden. Ik hou er niet zo van om in de belangstelling te staan en ik heb het niet alleen gedaan. Ik wil het personeel van het Bosbad enorm bedanken. Want een bestuurder kan wel van alles bedenken en willen, maar als het personeel zich hiervoor niet wil inzetten, is een bestuurder nergens.”
 
Namens Bosbad Putten nam manager Dick Eijlander nog even het woord. Hij bedankte mevrouw Van der Leeden voor alle uren waarin zij haar man had afgestaan aan het Bosbad en bood Paul van der Leeden een stoel aan waar hij lekker in kan uitrusten na al zijn werk voor het zwembad met de woorden: “Van bestuurszetel naar relaxfauteuil.”

 'Van bestuurszetel naar relaxfauteuil' (Foto: Annemieke Westphal-Kreeftmeijer)

Subtropisch Bosbad Putten

Adresgegevens

Zuiderveldweg 6
3881 LJ Putten

Telefoon

T. 0341-351288

Meer info