Petitie voor een veiliger oversteek op de Oude Rijksweg

Veilig kunnen deelnemen aan het verkeer zou gewoon moeten zijn. In 2021 hebben er op de oversteekplaats van de kruising N798 met de Hoofdlaan echter vijf aanrijdingen met fietsers met (ernstig) letsel plaatsgevonden. Dat vinden bezorgde inwoners, ouders en leerlingen onaanvaardbaar.

"Ook is 80 kilometer te hard. Op deze kruising, waar zoveel fietsers oversteken, moet de inrichting anders en de maximumsnelheid omlaag", aldus de indieners van de petitie

Om dit bij de provincie onder de aandacht te brengen heeft de Klankbordgroep kruising N798/Hoofdlaan een petitie opgesteld. "Wij constateren dat de oversteek Hoofdlaan met de Oude Rijksweg na de reconstructie nog steeds onveilig is en dat het oversteken van een 80-kilometerweg door kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers gevaarlijk is. Een 80-kilometerweg tussen bebouwde kom en middelbare school, zwembad en natuurgebied is onveilig en het opstelvlak in het midden is te klein voor groepen scholieren. Er staan vaak tè veel kinderen die elkaar bijna de weg opduwen. Daarnaast constateren we dat er dagelijks bijna-aanrijdingen gebeuren."

"Wij verzoeken de provincie de veiligheid van dit kruispunt inclusief snelheid, opnieuw te beoordelen, waarbij verkeersveiligheid boven doorstroming gaat en dat kwetsbare verkeersdeelnemers (scholieren/ouderen) worden beschermd tegen autoverkeer en snelheid. Wat ons betreft houden argumenten dat snelheidsverlaging en een rotonde de doorstroom belemmeren geen stand. Het gaat slechts over seconden en slechts over één kruising en dat tegenover de veiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers."

Iedereen die dit initiatief wil ondersteunen wordt opgeroepen de petitie te ondertekenen. Dat kan tot 15 februari 2022 door te klikken op de link. Inmiddels hebben al 1048 mensen de petitie ondertekend. De leden van de klankbordgroep willen de petitie in februari aanbieden aan de Provinciale Staten.