Pianist Daniël van der Hoeven met boeiend pianorecital in Randmeerconcert Putten

Pianist Daniël van der Hoeven speelt op zaterdagavond 15 oktober een bijzonder aansprekend programma voor piano solo in theater Stroud in Putten.

Hij heeft veel internationale concoursen en prijzen in Europa en in de VS gewonnen en ontvangt overal lovende kritieken om zijn transparante en intieme spel

Deze uitzonderlijk virtuoze pianist heeft over de hele wereld opgetreden en is zaterdag te horen in Putten! Daar laat hij zich van zijn meest veelzijdige kant zien.

Eerst speelt hij twee prachtige sonates, van J.S. Bach en van L. van Beethoven. Vervolgens muziek uit de twintiger jaren van de vorige eeuw. Meeslepende stukken uit Romeo en Julia van S. Prokofiev, daarna een verzameling subtiele meesterwerkjes voor een ballet van beroemde Franse componisten en als spectaculair sluitstuk de pianobewerking van La Valse van M. Ravel. Hoe geslaagd ook, het stuk werd indertijd door de opdrachtgever afgekeurd. Dit liep uit op een hooglopend conflict, dat bijna eindigde met een duel. Zo heeft klassieke muziek ook zijn avontuurlijk kanten.

Datum, tijdstip en plaats: zaterdagavond 15 oktober 2022. Aanvang 20:00 uur. Theater Stroud, Brinkstraat 91, 3881 BP Putten. Gratis koffie of thee in de pauze. Reserveren is niet nodig.

Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa (met pin of contant) en via de Ticketunie: https://secure.ticketunie.com/wid.../299/43/OrderActvity/661.

Informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op www.randmeerconcerten.nl