​Pieten zoeken hulp bij kinderen uit Putten

Sinterklaas en de Pieten verwachten een toenemende drukte de komende jaren. Er komen namelijk steeds meer lieve kinderen bij, vooral in Putten en daarom zijn er straks ook meer Pieten nodig om al die extra schoentjes te vullen, pepernoten te bakken en cadeautjes in te pakken.

De Pieten kunnen wel wat extra hulp gebruiken.

Ieder kind wil later natuurlijk Piet worden, maar dat gaat niet zomaar. Sommige Pieten zitten jaren op de Pietenschool om hun Pietenbewijs te halen. Een Pietenbewijs is een pasje waarmee je officieel Piet mag zijn, over de daken mag lopen en schoentjes mag vullen. Wie wil ook een Pietenbewijs halen?

Alle kinderen, of hun ouders, mogen bij de VVV het Pietenschoolboekje ophalen. Daarin leren belangstellenden alles om een echte Hulp Piet te worden. Zo is er een les over hoe de lekkerste pepernoten te bakken, een oefening om te balanceren op de daken en leer je naast goed strooien nog veel meer vaardigheden die nodig zijn om een goede Piet kunt worden. Als alle lessen zijn gedaan en het uiteindelijke examen, dan mogen de kinderen bij VVV Putten hun officiële Pietenbewijs ophalen.

Lukt het met de kinderen uit Putten om genoeg nieuwe pieten op te leiden om het Sinterklaasfeest voor de toekomst te redden? Dit interactieve avontuur met filmpjes en leuke opdrachten is een samenwerking van Stichting Cultuurkust (Speculaasstad) en VVV Putten. Het project wordt gesteund door de gemeente Putten, Veluwe in de Schijnwerpers en de WCP.