​Platform Cultuurhistorisch Erfgoed ondertekent intentieovereenkomst

In Stroud is gisteren (woensdag 19 december) de intentieovereenkomst ondertekend door alle deelnemers van het Platform Cultuurhistorisch Erfgoed Putten (PCEP).

De partijen in het PCEP zijn: Stichting Oktober 44, de Mariahoeve, Landgoed Schovenhorst, het Putter Stoomgemaal, De Tien Malen, de Bekenstichting, Molen ’t Hert en het PHG

Na een proefjaar is door ondertekening van de intentieovereenkomst nu formeel de samenwerking bekrachtigd. Nu de intentieovereenkomst is getekend kan er effectiever worden samengewerkt met externe partijen waaronder de gemeente, Cultuurkust en het VVV. Zo wordt er jaarlijks een gezamenlijke evenementenagenda opgesteld en uitgegeven.

Verder wordt er in samenwerking met de gemeente onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een historisch informatie- en documentatiecentrum in het dorpscentrum. Ook op het gebied van behoud van cultuurhistorisch materieel en immaterieel erfgoed hoopt men samen met de gemeente de komende jaren stappen te maken. Met Cultuurkust worden mogelijkheden verkend om via een educatief project de geschiedenis van Putten levend te houden voor de jeugd.

Het Platform Cultuurhistorisch Erfgoed Putten hoopt door deze samenwerking de geschiedenis van Putten meer body te kunnen geven voor inwoners, toeristen en de gemeente Putten.