Politie vraagt om tips

Het opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland besteedde gisteren aandacht aan een misdrijf waarbij een frauderende 'bankmedewerker' toesloeg in Putten. Wie is de man op beeld?

Op maandag 21 juni kreeg een inwoonster van Putten telefoon van iemand die zich voordeed als medewerker van de bank.

Het verhaal was zo overtuigend dat het slachtoffer haar bankgegevens afgaf. Even later kwam een jongeman aan de deur om de bankpas op te halen. Toen de vrouw later argwaan kreeg was het al te laat. Er was intussen voor duizenden euro’s van de bankrekening verdwenen.

Diezelfde dag werd nog een vrouw slachtoffer van bankmedewerkerfraude. Ook dit slachtoffer gaf haar bankgegevens af waarna een jongeman haar bankpas ophaalde Daarnaast kreeg deze vrouw een gratis verzekering aangeboden voor haar sieraden. Een onbekende man nam haar sieraden mee om ze voor de verzekering te fotograferen, maar bracht ze niet meer terug.

Met de bankpassen wist de man op de beelden beide slachtoffers duizenden euro’s afhandig te maken. Het is niet bekend of degene die pint met de bankpassen van de slachtoffers ook de sieraden heeft opgehaald.

Wie herkent deze persoon of kan iets over deze zaak vertellen? (Zaaknummers 2021284576 en 2021284711). Heeft u tips? Neemt dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of via het tipformulier. Anoniem uw tips doorgeven, kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.