Politie vraagt tips over de overval op Mooi Veluwe

In Opsporing Verzocht werd gisteravond uitgebreid aandacht besteed aan de overval van de 22-jarige nachtportier van Mooi Veluwe aan de Garderenseweg. De nachtportier werd overvallen door twee mannen en bedreigd met een machete.

Dat gebeurde rond 02.00 uur in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 november 2021

"Toen het slachtoffer die nacht rond 02.00 uur de buitendeur opende om het vuilnis weg te gooien, stormden vrijwel direct twee mannen met bivakmutsen binnen. Ze bedreigden de portier met een pistool en een machete en bonden hem vast. Vervolgens ging één van de overvallers op zoek naar de kluis", zo meldt Opsporing Verzocht.

Vluchtrichting
"Na de overval werd op het fietspad langs de Garderenseweg het gestolen rijbewijs van de nachtportier teruggevonden. Door de plek waar dat rijbewijs lag, is het aannemelijk dat de daders zijn gevlucht in de richting van Putten; mogelijk op een fiets of een scooter."

Boxershort
"De daders zijn waarschijnlijk nog vrij jong en spraken een combinatie van Nederlands en straattaal. De man met het pistool droeg vermoedelijk een jas van The North Face. Van de man met de machete is op de bewakingsbeelden een deel van zijn boxershort goed te zien; die is van het merk Gianvaglia."

Machete
"Het grote kapmes dat één van de daders bij zich had is een machete. Mogelijk legt iemand de link tussen dit mes en de overvallers."
 

Deel uw informatie
Wie kan meer vertellen over de daders of beschikt over informatie die met de overval te maken kan hebben?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

Foto: Politie Veluwe-West