Prijsuitreiking van de etalagekunstroute puzzeltocht

​De afgelopen weken was er kunst te zien in de etalages van diverse winkels in Putten. Aan de etalagekunstroute was ook een puzzeltocht gekoppeld. Afgelopen zaterdag vond de prijsuitreiking plaats bij Grand café De Huiskamer.

Susanne Misset, een van de initiatiefnemers van de etalagekunstroute, reikte de prijs uit aan de familie Gelderloos-Hoek

Maar eerst werd de familie ontvangen met koffie en taart. De familie had de puzzeltocht samen met hun drie kleinkinderen opgelost. “Het was een echte uitdaging om de oplossing van de puzzeltocht te vinden. Maar het is uiteindelijk gelukt”, legt Gelderloos uit. “De oplossing was ‘het is hier in Putten fantastisch’.”

Susanne Misset en Loes van Nijhuis hebben vorig jaar samen de VrijkunstenaarsSoos opgericht. Dit is een platform dat voor alle kunstenaars uit Putten toegankelijk is. “Tijdens een bijeenkomst ontstond het idee om een grote etalagekunstroute op te zetten. Mede dankzij de goede samenwerking met de winkeliers is dit een groot succes geworden, voor zowel de winkeliers als voor de kunstenaars”, leggen Loes en Susanne uit. “Er was een grote diversiteit aan kunst in de etalages te vinden. Kunst werd op deze manier toegankelijk gemaakt en er was veel waardering. In veel gevallen hebben de winkeliers hun etalages zelfs prachtig aangepast. Er zijn diverse werken verkocht, terwijl dat niet de doelstelling was. Zo blijkt maar weer dat kunst voor iedereen is.”

Susanne en Loes vervolgen: “De puzzeltocht bleek een leuke vakantieactiviteit te zijn voor opa’s, oma’s met kinderen en kleinkinderen. De puzzeltocht was niet eenvoudig, maar er zijn toch winnaars uit gekomen. Het was prachtig om een prijs aan te kunnen bieden aan mensen van alle leeftijden in de vorm van een enorme goodiebag. Dankzij de gulle gaven van de deelnemende winkeliers is het een echte hoofdprijs geworden waar voor eenieder iets in zit. Het heeft voor een stukje verbinding gezorgd tussen winkeliers, kunstenaars en het publiek. Ons doel is hiermee bereikt.”