Problemen bij de bouw van de Poort van Putten?

​Gemeentebelangen heeft een aantal vragen gesteld over de vertraging die zou zijn ontstaan bij de bouw van de diverse appartementen op de hoek van de Verlengde Dorpsstraat en de Bakkerstraat.

“Het college van burgemeester en wethouders heeft een omgevingsvergunning verleend om op die plek appartementen te bouwen."

"Via de media kwam het bericht dat er sprake zou zijn van een geschil met betrekking tot de aan- en afvoerbewegingen van dit project. Hierdoor zou de bouw van deze appartementen zijn vertraagd. Ook werd bekend dat hierdoor veel Puttense senioren mogelijk in de problemen kunnen komen. Zij zouden hun koopwoning al verkocht hebben en door deze bouwvertraging zonder woonruimte komen te zitten. Of dat feiten zijn is onbekend, omdat de fractie van Gemeentebelangen hierover niet door het college is geïnformeerd”, geeft fractievoorzitter Hoogendijk aan.

“Maar er bereiken ons verschillende signalen dat er een groter probleem is. Er zou een omgevingsvergunning zijn verleend voor de bouw van appartementen die niet op de grondoppervlakte passen. Met andere woorden, het appartementencomplex is door het college vergund maar kan niet gebouwd worden omdat dit complex te groot zou zijn voor de grondoppervlakte.”
 
“Als dat waar is willen wij wel het een en ander van het college weten. We hebben daarom ook schriftelijke vragen ingediend.  Zo willen wij weten waarom de gemeenteraad hierover niet geïnformeerd is. De betrokkenheid van de gemeenteraad bij deze casus is groot, gezien de vele collegevragen die al eerder door verschillende raadsfracties zijn gesteld. Heeft het college voordat de omgevingsvergunning is verleend onderzoek gedaan of de grootte van het complex wel past op de beschikbare grondoppervlakte. Als het college ter plaatse een onderzoek heeft gedaan hoe kan het dan zo zijn dat deze grote fout nu pas, na de verleende omgevingsvergunning, naar buiten komt”, vraagt Gemeentebelangen zich af. “Als het waar is wanneer verwacht het college dat er een nieuwe omgevingsvergunning verleend kan worden en betekent dit dan dat er kleinere appartementen gebouwd gaan worden. Welke impact heeft het dan op het aantal woningen.”
 
“Gemeentebelangen vindt dat de kopers van deze appartementen nooit de dupe mogen worden van deze bouwvertraging en niet zonder woonruimte mogen komen te zitten. Is het college bereid om deze Puttenaren te helpen aan tijdelijke woonruimte, bijvoorbeeld op een vakantiepark”, vraagt Hoogendijk aan het college.
 
Zodra de antwoorden binnen zijn zal dat gemeld worden op de website van Puttense Zaken.