Provinciaal plan windpark Horst en Telgt ter inzage

Vanaf vandaag (donderdag 28 december) ligt het ontwerp provinciaal inpassingsplan voor windpark Horst en Telgt voor zes weken ter inzage. Het plan is vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Gelderland. Het gaat over de bouw van vijf plus twee windturbines onder voorwaarden, in het gebied tussen de A28 en de kernen Horst en Telgt in de gemeenten Ermelo en Putten.

Iedereen kan het plan voor het windpark bekijken en er op reageren

De ontwerpen zijn digitaal en op papier te bekijken. Het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerpvergunningen zijn vanaf 28 december digitaal te vinden via www.gelderland.nl/windparkhorstentelgt

De papieren stukken zijn tijdens de inzagetermijn op afspraak te bekijken bij:
Provincie Gelderland, Markt 11 in Arnhem
Gemeente Putten, Fontanusplein 1
Gemeente Ermelo, Raadhuisplein 2

Het projectteam organiseert spreekuren over het ontwerp-inpassingsplan en de bijbehorende ontwerpvergunningen voor windpark Horst & Telgt. Zo is er iemand van het projectteam op dinsdag 16 januari aanwezig in de trouwzaal van het gemeentehuis van Putten (Fontanusplein 1 trouwzaal) en op woensdag 10 januari kunnen belangstellenden terecht in buurtgebouw Ons Huis aan de Zeeweg 100 in Horst (Ermelo).

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een tijdsblok tussen 15.30 uur en 20.30 uur. Reageren kan van 28 december tot en met 7 februari. Inwoners kunnen laten weten wat ze van het plan vinden door een officiële zienswijze (reactie) in te dienen. Dit kan via e-mail of mondeling in een afspraak. Alle reacties worden verwerkt in een zienswijzennota. Een zienswijze kan aanleiding geven tot aanpassing of verduidelijking van het plan. Bekijk het hele nieuwsbericht op www.ermelo.nl/windpark.

Meer weten, reageren of aanmelden?
Kijk voor meer informatie over de plannen op www.gelderland.nl/windparkhorstentelgt. Aanmelden voor een spreekuur kan vanaf 20 december via dezelfde webpagina. Vanaf vandaag is daar ook alle informatie te vinden voor belangstellenden die willen reageren op de plannen. Ook in het mogelijk om op werkdagen contact op te nemen met het Provincieloket via telefoonnummer 026-3599 999.