Provincie wil in gesprek over de N303

Provincie Gelderland werkt aan plannen om de N303 tussen Voorthuizen en Putten veiliger te maken. In 2019 is in overleg met de omgeving de voorkeur uitgesproken voor een duurzame en veilige inrichting van de weg, het verlagen van de maximumsnelheid en het verbreden van het fietspad.

​Op basis van dit voorkeursalternatief zijn drie ontwerp-varianten uitgewerkt

Provincie Gelderland wil hierover met de omgeving en andere belangstellenden in gesprek tijdens inloopmomenten op dinsdag 1 en donderdag 3 november.

Drie Ontwerpvarianten
De drie ontwerpvarianten zijn ontwikkeld met verschillende invalshoeken en in overleg met de klankbordgroep. Een variant gericht op minimaal ingrijpen, een variant gericht op verkeersveiligheid en een variant gericht op recreatie. De ontwerpen worden tijdens de inloopmomenten toegelicht. Daarbij is ook aandacht voor de effecten hiervan op bijvoorbeeld water en natuur. Op basis van alle reacties komt provincie Gelderland tot een voorkeursvariant met een inschatting van de kosten. En besluiten uiteindelijk Gedeputeerde Staten rond de zomer van 2023 of de plannen doorgaan en welke maatregelen uiteindelijk worden uitgevoerd.

Inloopmomenten
De inloopmomenten vinden plaats op dinsdag 1 november en donderdag 3 november tussen 15.30 uur en 17.30 uur en van 19.00 uur tot 21.30 uur. Per half uur is er gelegenheid voor maximaal tien personen, zodat er gelegenheid is voor een gesprek. Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een datum en tijdvak via www.gelderland.nl/N303. De inloopmomenten vinden plaats in De Aker aan het Fontanusplein 2 in Putten.

Foto: Provincie Gelderland