Provincie maakt voorkeursvariant N303 bekend tijdens inloopbijeenkomst

Provincie Gelderland houdt twee informatiebijeenkomsten om de voorkeursvariant van de N303 tussen Voorthuizen en Putten bekend te maken en toe te lichten.

Belangstellenden zijn van harte welkom om met medewerkers van de provincie in gesprek te gaan op dinsdag 4 juli en woensdag 5 juli

Vooraf aanmelden is nodig. Provincie Gelderland wil de Voorthuizerstraat en de Voorthuizerweg (N303) tussen Voorthuizen en Putten veiliger maken. Samen met de gemeenten Nijkerk en Putten en Waterschap Vallei en Veluwe zijn de mogelijkheden aan het verkennen om de situatie op en rond de N303 te verbeteren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de provinciale weg, maar ook of er op en rond de weg kansen liggen op het gebied van landschap, natuur, cultuurhistorie, recreatie en (natuurinclusieve) landbouw.

Voorkeursvariant
De voorkeursvariant biedt een duurzame en veilige oplossing voor weggebruikers, fietsers en aanwonenden van de Voorthuizerweg en de Voorthuizerstraat tussen Voorthuizen en Putten. Hierin zijn de wensen van de omgeving en de klankbordgroep opgenomen om de weg duurzaam en veilig in te richten, de maximumsnelheid te verlagen en het fietspad te verbreden. De voorkeursvariant werd ontwikkeld uit de reacties die belangstellenden in november 2022 op de drie ontwerpvarianten gaven. Ook zijn er in de voorkeursvariant verbeteringen verwerkt op het gebied van landschap, natuur, cultuurhistorie, recreatie en (natuurinclusieve) landbouw.

Tijdens de informatie bijeenkomst wordt een animatie getoond van de voorkeursvariant. De belangstellenden die naar de informatiemomenten komen hebben de primeur. Na afloop wordt deze animatie op website van de provincie Gelderland geplaatst. 

Informatiemomenten
De informatiemomenten vinden plaats op dinsdag 4 en woensdag 5 juli tussen 15.00 uur en 17.30 uur en tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Per half uur is er plek voor maximaal tien personen, zodat er voldoende tijd en aandacht is om met elkaar in gesprek te gaan. Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich (uiterlijk donderdag 29 juni 2023) aanmelden voor een datum en tijdvak via dit aanmeldformulier. De inloopmomenten vinden plaats in De Aker aan het Fontanusplein 2 in Putten.