Provincie voert groot onderhoud uit aan N303

De provincie Gelderland voert van maandag 3 juli tot en met vrijdag 28 juli groot onderhoud uit aan de N303 tussen Putten en Ermelo. 

Naast het vervangen van asfalt worden ook enkele maatregelen uitgevoerd voor de verbetering van de verkeersveiligheid

De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd en daarvoor wordt steeds een halve rijbaan afgesloten. Met behulp van tijdelijke verkeerslichten en snelheidsmaatregelen kan het gemotoriseerd verkeer dan over de N303 blijven rijden. Fietsers worden lokaal omgeleid langs de werkzaamheden. 

Afsluiting
Van vrijdag 21 juli 20.00 uur tot en met zaterdag 22 juli 23.00 uur is de weg van het kruispunt N798/ N303 tot aan de rotonde Ericalaan – Hamburgerweg – N303 dicht. De rotonde zelf is open. Dan wordt de deklaag van het asfalt vervangen, wordt de weg klaargemaakt voor de nieuwe verkeerslichten en wordt er een nieuwe markering op de weg geplaatst. 
 
Omleiding
Tijdens de gehele periode worden fietsers lokaal omgeleid langs het werk. Tijdens de afsluiting op vrijdag 21 en zaterdag 22 juli rijdt doorgaand verkeer om via de N798 – A28 - N303. De omleidingsroutes worden aangegeven op borden langs de weg en deze zijn ook te vinden op de website www.bereikbaargelderland.nl. De provincie probeert hinder tijdens de werkzaamheden tot een minimum te beperken en de bereikbaarheid van het gebied en direct aanwonenden zo goed mogelijk te houden.  
 
Onderhoudswerkzaamheden asfalt
Bij het onderhoud aan de N303 wordt ook de toplaag van het asfalt van de kruising Zuiderveldweg  - Harderwijkerstraat (N798/ N303) vervangen. Die laag slijt door het verkeer dat erop rijdt en doordat de weg het hele jaar wordt blootgesteld aan weer en wind. Daarom is eens in de circa negen jaar groot onderhoud nodig.
 
Maatregelen voor meer verkeersveiligheid
Op de N303 wordt de fietsverbinding op twee locaties verbeterd. Hiermee vergroot de provincie de verkeersveiligheid voor fietsers en bromfietsers op het fietspad tussen Ermelo en Putten. Zo wordt de inrit bij Bartiméus veiliger gemaakt door deze te verbreden. Ook komt er een middengeleider tussen de twee rijrichtingen om het oversteken hier veiliger te maken. Fietsers krijgen tevens meer ruimte om te wachten voor het oversteken.
 
Aanpassing fietsoversteek Laak

Bij de afslag Laak is nu nog een onveilige oversteek voor (brom-)fietsers. Het oversteken is hier, na de werkzaamheden, niet meer mogelijk. Er komt een fietspad in twee richtingen tussen de Laak en de verkeerslichten bij het kruispunt met ed Harderwijkerstraat, Hier kunnen fietsers en bromfietsers dan veilig oversteken.
 
Inrit bij tankstation BP Putten wordt smaller
De inrit aan de zijde van Ermelo van tankstation BP Putten mag niet worden ingereden door verkeer dat vanuit Ermelo komt. Maar dat gebeurt nu, ondanks de doorgetrokken streep,  soms wel. Dat levert gevaarlijke situaties op en daarom wordt de inrit smaller gemaakt.
 
Overige maatregelen
De afstelling van de verkeerslichten wordt verbeterd zodat er een betere doorstroming van het verkeer wordt gerealiseerd. Ook zal dit zorgen voor meer comfort voor fietsers. Fietsers zullen namelijk vaker of sneller groen licht krijgen. Ook worden er hagen aangeplant tussen het fietspad en de rijbaan op het kruispunt van de Zuiderveldweg en de Harderwijkerstraat.