​Putten geteisterd door vernielingen: 15.000 euro schade

In Putten heeft afgelopen zaterdagnacht een reeks vernielingen plaatsgevonden. Volgens een eerste schatting is er zo’n 15.000 euro schade. “De maat is vol. Dit gedrag is volstrekt onacceptabel en gaat alle grenzen te buiten”, aldus het college van burgemeester en wethouders in een reactie. 

De gemeente Putten heeft maandagmorgen aangifte gedaan bij de politie.

Het college kondigt verder aan iedere euro aan schade te verhalen op degenen die verantwoordelijk zijn voor de vernielingen.
 
Vernielde lantaarnpalen, prullenbakken en verkeersborden
Bij het skatepark aan de Midden Engweg werden zes lantaarnpalen en een prullenbak totaal vernield. Op de rotonde aan de Halvinkhuizerweg zijn verkeersborden afgebroken. Bij de Boekweitstraat zijn dertig tegels uit de stoep gehaald en op straat gegooid. Ook zijn hier een lantaarnpaal en een prullenbak vernield.


 Tips doorgeven via WhatsApp
De gemeente roept inwoners op om ogen en oren open te houden. “Heeft u iets gezien of gehoord in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 november? Weet u wie er bij de vernielingen betrokken zijn? Laat het ons weten. Wij gaan dan samen met de politie op zoek naar de daders”, aldus het college. Inwoners kunnen hun tips via WhatsApp melden bij de gemeente (06 203 06 284).