Putten heeft de best 'scorende' flitspaal van Gelderland

De flitspaal aan de Voorthuizerstraat (N303) in Putten flitste het tweede tertiaal (van mei tot en met augustus) maar liefst 11.969 keer. Daarmee is het de hoogst scorende flitspaal van Gelderland in de afgelopen maanden. 

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid maakte vandaag (dinsdag 5 oktober) het aantal geconstateerde verkeersovertredingen over de periode van mei tot en met augustus 2021 in Nederland bekend.


Kijkend naar de cijfers van Gelderland is er nog een flitspaal in Ede-Zuid die voor behoorlijk wat bekeuringen zorgde. Deze paal flitste 9.113 keer in het tweede tertiaal van 2021. Ook de flitspaal aan de Van Geenstraat liet zich niet onberoerd. Deze paal registreerde 3.042 snelheidsovertredingen.

Ook maakte het ministerie bekend dat er van mei tot en met augustus 2.977.737 verkeersovertredingen zijn geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden en telefoongebruik. Dat is meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 2.679.310 verkeersboetes opgelegd op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv).

"De stijging van het aantal geconstateerde verkeersovertredingen in het tweede tertiaal dit jaar is waarschijnlijk voor een deel te verklaren doordat het in de maanden mei tot en met augustus vorig jaar een stuk rustiger was op de weg na de oproep van de overheid half maart om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege corona", meldt het Ministerie van Justitie en Veiligheid. "Daarnaast zijn meer trajectcontrolesystemen werkzaam ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar."

Het aantal verkeersboetes na een staande houding bedroeg in het tweede tertiaal van dit jaar 155.481, tegen 181.838 in dezelfde periode in 2020. "De noodzaak voor herstel na de grote inzet tijdens corona en de grote vraag naar politie-inzet door andere maatschappelijke ontwikkelingen zijn hier mogelijke verklaringen voor", aldus het ministerie.