Putten heeft wederom een 'goed scorende' flitspaal

De flitspaal aan de Voorthuizerstraat (N303) in Putten flitste het eerste kwartaal van dit jaar 5090 keer. Dat is fors minder dan in het eerste kwartaal van 2020. Toen flitste de paal nog 6346 keer.

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid maakte afgelopen vrijdag het aantal geconstateerde verkeersovertredingen over de eerste vier maanden van 2021 in Nederland bekend.

Kijkend naar de cijfers van Gelderland is de flitspaal aan de Voorthuizerstraat goed voor een tweede plek in Gelderland. In Ede-Zuid staat de flitspaal die de meeste bekeuringen binnen haalde. Deze paal flitste 6528 keer in het eerste kwartaal van 2021. Ook de flitspaal aan de Van Geenstraat liet zich wederom niet onberoerd. Deze paal registreerde 1946 snelheidsovertredingen. Ook dat is een forse verlaging ten opzichte van de kwartaalcijfers van 2020. Toen werden daar nog 2536 bekeuringen uitgedeeld.

Ook maakte het ministerie bekend dat er in de eerste vier maanden van 2021 in totaal ruim 2.2 miljoen verkeersovertredingen in Nederland zijn geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen. Dat is minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Toen werden 2.4 verkeersboetes opgelegd op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv).

"Een vergelijking tussen de eerste vier maanden dit jaar met dezelfde periode vorig jaar is lastig, omdat het verkeersbeeld half maart 2020 sterk veranderde na de oproep van de overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege corona en niet onnodig te reizen. Daarnaast hebben bijvoorbeeld een aantal trajectcontrolesystemen tijdelijk uitgestaan in de eerste vier maanden van dit jaar wegens onderhoud en werkzaamheden aan de weg, waardoor er minder snelheidsovertredingen zijn geconstateerd", meldt het Ministerie van Justitie en Veiligheid.