Putten herdenkt en lopers halen bevrijdingsvuur uit Wageningen

​De Nationale Herdenking in Putten vond dit jaar in de stromende regen plaats. Ondanks de regen waren er toch veel Puttenaren naar het monument op de Oude Algemene Begraafplaats gekomen. De herdenking begon met een herdenkingsdienst, waarna de stoet zich in stilte begaf naar de Oude Algemene Begraafplaats

Nadat Excelsior een aantal minuten voor acht uur twee coupletten van een koraal had gespeeld was het twee minuten stil

Na het zingen van het Wilhelmus legde burgemeester Lambooij samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur. Rodney Roos en Siem de Koning van de Ichthusschool mochten een krans leggen namens alle leerlingen uit Putten. De Stichting Oktober ’44, de gezamenlijke kerken, Stichting Samen Verder Putten en een delegatie van loopgroep De Samenloop legden ook een krans. Fanfarecorps Excelsior legde traditiegetrouw een boeket bloemen met linten bij het monument. De plechtigheid bij het monument eindigde met het spelen van een koraal.

De lopers van Loopgroep De Samenloop vertrokken na de herdenking richting Wageningen om daar het bevrijdingsvuur op te halen. Vanmorgen kwamen zij weer in Putten aan met het vuur. Wethouder Van den Hoorn wachtte de lopers op en het vuur werd ontstoken op Landgoed Schovenhorst.