​Putten investeert in jongeren: word een Local Talent

De gemeente Putten geeft jongeren extra kans om hun talent in te zetten of te ontdekken. Jongeren die wonen in Putten en tussen de 14 en 27 jaar zijn kunnen meedoen aan het project Local Talent. 

Samen met andere jongeren wordt in kleine groepjes gewerkt aan tutorial-, review- of voorlichtingsvideo’s.

Kans op talent
Jongeren die liever niet in beeld komen, kunnen ook backstage meewerken. De begeleider kan helpen om nieuwe talenten te ontdekken, talenten verder te ontwikkelen en om drempels te overwinnen. Samen wordt afgesproken wat de jongeren willen leren om vaardigheden voor de toekomst te verbeteren en te verbreden.

Ontwikkel vaardigheden
Steeds meer jongeren vervelen zich, voelen zich somber en soms zelfs eenzaam. Tegelijkertijd is het moeilijk om hen activiteiten te kunnen bieden tijdens de geldende coronamaatregelen. Daarom nodigt de gemeente Putten jongeren uit om mee te doen aan dit project. Het is leuk om samen iets te doen. Daarnaast worden vaardigheden ontwikkeld die goed staan op de cv. Dit kan helpen in de toekomst.

Maatschappelijke diensttijd
Dit project is onderdeel van Perspectief voor de Jeugd met MDT. Dit hoort bij het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van ZonMW. Het doel van het project is om iets te doen voor een ander, talent te ontwikkelen en anderen te ontmoeten. In dit project werkt gemeente Putten samen met MDT-organisatie Helping Heroes en Artlife Workshops. Met hun ruime ervaring en expertise voeren zij dit project samen met de jongeren uit.

MEEDOEN OF VRAGEN?
Voor vragen kunnen jongeren contact opnemen met Artlife Workshops. Na deelname krijgen ze van de gemeente een Europass Certificaat. Ook krijgt ieder groepje een beloning van 125 euro om samen met het groepje de talenten te blijven doorontwikkelen.