Putten krijgt een Slimme Bandenpomp

Automobilisten, motor- en scooterrijders kunnen vanaf deze week gebruik maken van de Slimme Bandenpomp. Zij kunnen de banden van hun voertuig 24 uur per dag, gratis op spanning brengen.

De bandenpomp staat op de parkeerplaats achter het gemeentehuis (aan de Brinkstraat).

Gisteren (donderdag 30 juni) heeft wethouder Koekkoek (Mobiliteit) de bandenpomp officieel in gebruik genomen.

“De pomp rekent uit hoe hard de banden moeten worden, erg makkelijk. Een slimme oplossing. Ik verwacht dat veel inwoners er gebruik van gaan maken”, zegt wethouder Koekkoek. Meer dan de helft van de Nederlanders rijdt met onderspanning. Dit heeft nadelige gevolgen, zoals bandenslijtage en meer brandstofverbruik. Om hier iets aan te doen, is de gemeente een samenwerking aangegaan met Band op Spanning.

Besparingen
De juiste bandenspanning levert een positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid doordat de remweg korter is. Ook zorgt de juiste bandenspanning voor minder uitstoot van CO2 en fijnstof, minder microplastics en minder verkeerslawaai. Bovendien is het goed voor de portemonnee.

Gemakkelijk in gebruik
De bandenpomp is door iedere automobilist gemakkelijk te gebruiken. Inwoners kunnen op kenteken de juiste bandenspanning opvragen. Het scherm bij de bandenpomp helpt met instellen en toont na afloop de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. 

Over Band op Spanning
Band op Spanning werkt aan concrete en directe oplossingen voor een beter klimaat, schonere lucht en veiliger verkeer. Dit doen zij door het plaatsen van Slimme Bandenpompen. Momenteel staan er 125 Slimme Bandenpompen in Nederland. Deze zijn gemaakt van duurzaam materiaal en werken op zonne-energie.