Putten (on)bereikbaar (column)

Hoe lang is de Stationstraat al afgesloten? Acht, negen maanden, een jaar? Wij zijn de tel kwijt. Hij is nog niet klaar of de volgende afsluiting, namelijk die van de kruising Hoornsdam/Stenenkamerseweg, staat al te gebeuren. 

Vanaf 14 oktober 2021 tot (mogelijk) 31 oktober 2022!

Dat is bijna een jaar. De reden, de aanleg van onder andere vrij liggende fietspaden langs de Zuiderzeestraatweg en Waterweg.

Vrijliggend
Zeker, ook de VVD Putten is vóór fietsveiligheid in ons mooie dorp. Fietsen is wat onze gasten, de toerist, maar ook de Puttenaar veel en veilig willen doen. De aanleg langs genoemde wegen laat al wat tijd op zich wachten. Tegelijkertijd maken iedere dag 4000 tot 6000 gemotoriseerde voertuigen gebruik van deze route naar de A28, het strand of de bedrijven richting de snelweg. Een drukke route dus.

Stenenkamerseweg
De aanleg van de fietspaden zou niet zo’n probleem moeten zijn, toch? Dan leid je het verkeer om via de vroegere ontsluitingsweg, de Stenenkamerseweg, zou je zeggen. Nee, zegt ons college, de experts vinden dat dit ten koste gaat van de leefbaarheid en veiligheid in Stenenkamer. Een buurtschap dat sinds een aantal jaren alweer officieel volledig afgesloten is voor doorgaand verkeer. Maar wacht even de Stenenkamerseweg is geasfalteerd, oh ja een fietsstraat, maar dat betekent dat de auto te gast is toch, dus waarom niet?

Omleiding
Het verkeer gaat omgeleid worden via Nijkerk en Ermelo/Harderwijk. Aansluiten in de rij dus, als je als aannemer, hovenier, etc. naar je werk moet in de Randstad. Omrijden is het devies. Naast dat buurtschap Stenenkamer al afgesloten was, kun je nu dus helemaal niet meer naar de snelweg via Nulde.

VVD Putten is van mening dat dit niet service gericht is aan het gros van onze inwoners, Puttense familiebedrijven én ondernemers. Eerst al enorme hinder van de Stationstraat en nu dus de afsluiting van de Hoornsdam. Is er dan niets geleerd van voorgaande afsluitingen? Compensatie voor gedupeerde ondernemers en fatsoenlijk omleiden, faciliteren noemen we dat bij de VVD.

VVD Putten zal met enige regelmaat een column schrijven voor Puttense Zaken. Deze keer is het de beurt aan Marc Mabelis. Reageren? Stuur een email naar [email protected].