Putten werd afgelopen zaterdag behoorlijk op z'n kop gezet

Na maanden van voorbereiding was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover. Putten werd op z’n kop gezet. Er fietsten opvallend veel bijzonder uitgedoste mensen door het dorp op weg naar het ‘Foute Pakjes Festival’ dat gehouden werd in de manege van Putten.

“Iedereen was verkleed, de sfeer was super, de artiesten waren enthousiast, het eten was lekker en de show was top”, aldus Jeroen van Eck

Voor het eerst in jaren werd er weer een grootschalig feest gehouden in de manege van Putten. Voor de eerste editie van Putten op z’n Kop hebben de organisatoren Jeroen van Eck, Remco van Soest en Gert Last enorm veel tijd besteed aan het maken van een veiligheidsplan, draaiboeken, het regelen van beveiliging, een Silent Disco, foodtrucks, vrijwilligers, het boeken van artiesten en het uitwerken van alle details om er een geslaagd feest van te maken.

“We hebben er enorm veel tijd in gestoken, omdat we echt iets moois neer wilden zetten voor Putten plus een beetje extra en dat is goed gelukt denken wij, want het was echt fantastisch. We zijn donderdag begonnen met het opbouwen van de vloer en zaterdagochtend was alles dan echt helemaal klaar en kon het feest beginnen. En een feest werd het! We zagen iedereen verkleedt het terrein op komen en wat was het mooi om te zien dat iedereen er ook echt aandacht aan had besteed. Alles kwam voorbij, van foute trainingspakken, mensen met lichtgevende kleding, glitterpakken, oliesjeiks, zwarte pieten tot hippies aan toe. Er is zelfs een huwelijksaanzoek op het podium gedaan! En ze zei ja. Echt heel erg bijzonder en leuk.”

Deze week staat in het teken van evalueren. Van Eck komt net bij de gemeente vandaan. “Ook de gemeente was zeer tevreden. Met elkaar hebben we het evenement door gesproken en gekeken naar hoe we het een volgende keer, samen beter of anders kunnen doen. We zijn apetrots dat het feest zo geslaagd was. Uiteraard zijn er altijd verbeterpunten te bedenken en die nemen we ook zeker mee. Maar het feest was gewoon geweldig.”

Jeroen, Gert en Remco hebben zelf af en toe ook kunnen genieten tijdens het feest. “Tachtig vrijwilligers hebben zich uit de naad gewerkt. Daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn. Wij bedenken dan misschien een leuk feest, maar zij hebben het waargemaakt en zijn wat mij betreft, de grote helden van het feest. En daardoor was er voor ons ruimte om af en toe even een rondje te kunnen lopen en wat mensen te spreken.”

Van Eck vervolgt: “Ook de FoodCourt was top. Loempia Lu, uiteraard een legende in Putten, had de avond van zijn leven. De Silent Disco liet de tent af en toe ontploffen, omdat er gewoon honderd man stond te hossen, de pizza’s van Pizza Prego vielen goed in de smaak en er werd genoten van een heerlijke puntzak frites. De sfeer was goed, het publiek was leuk en divers. Er waren mensen van alle leeftijden, uit de wijde omgeving en iedereen heeft genoten.”

Afgelopen dagen hebben we honderden berichten ontvangen. “Iedereen was zo dankbaar dat we een leuk feest hebben georganiseerd. We hebben extreem genoten en ik zit nog steeds in de flow. We hebben met elkaar iets heel moois neergezet. En we gaan ook gewoon lekker door. Het volgende Foute Pakjes Festival staat alweer gepland. Noteer zaterdag 23 november 2024 maar vast in je agenda.”