Puttenaar (18) betrapt bij het bekladden verkiezingsposter

Een woordvoerder van de politie heeft zojuist bevestigd dat er vandaag (donderdag 25 februari) een 18-jarige inwoner van de gemeente Putten op heterdaad is betrapt bij het bekladden van een verkiezingsposter van de VVD aan de Voorthuizerstraat.

De 18-jarige jongen was bezig om met paarse verf kruizen en krullen aan te brengen toen een wijkagent dit zag gebeuren. De jongen is aangehouden en zit vast voor verhoor.

De lokale VVD heeft gisteren (woensdag 24 februari) toch aangifte gedaan van de nazisymbolen die afgelopen weekend op hun verkiezingsposters waren aangebracht. En de aangifte heeft resultaat gehad. Of deze dader ook verantwoordelijk is voor het aanbrengen van de hakenkruizen en Hitlersnorretjes die eerder deze week op de VVD posters waren aangebracht is niet duidelijk.

“De eerste dader is gepakt door de Puttense politie. Wat ons betreft is dat een mooi resultaat en het maakt duidelijk dat mensen die dit soort wangedrag vertonen kans maken om opgepakt te worden”, geeft Albert de Bruin van de lokale VVD aan.