Puttense adoptiebomen binnen een etmaal vergeven

De gemeente Putten presenteerd afgelopen woensdag (18 november) het boomadoptieplan. Inwoners kunnen een boom adopteren en dragen daarmee bij aan een gezonde leefomgeving én helpen de gemeente bij klimaatadaptie. De animo bleek groot.

150 Puttense adoptiebomen binnen 24 uur vergeven

“Binnen een etmaal hebben wij 150 inschrijvingen ontvangen”, zegt wethouder Koekkoek.Het boomadoptieplan biedt inwoners de mogelijkheid om op een eenvoudige en tastbare wijze iets te doen aan klimaatadaptie. Op deze manier werkt de gemeente samen met haar inwoners aan het vergroten van lokale biodiversiteit, het compenseren van bomen en de klimaatdoelstellingen. Bomen zorgen bovendien voor het terugdringen van hittestress, met name in de bebouwde kom.
 
Uitvoering motie gemeenteraad
Het boomadoptieplan is de uitvoering van de motie ‘Adopteer een boom’. Deze motie van de gemeenteraad werd eind 2019 aangenomen. De gemeente Putten gebruikt de ervaringen van november en december voor het opstellen van het definitieve boomadoptieplan vanaf 2021.
 
Thuisbezorgen vanwege corona
De 150 adoptiebomen worden door de gemeente Putten thuisbezorgd bij de inwoners. “De gezondheid van onze inwoners en van onze medewerkers staat voorop. Door thuis te bezorgen houden wij maximaal rekening met de coronamaatregelen. Zo voorkomen wij lange wachtrijen en drukte bij een afhaallocatie”, zegt Koekkoek.