Putter Stoomgemaal open op tweede pinksterdag

​Nog op zoek naar een leuk uitje voor de tweede pinksterdag? Kom dan eens langs bij het Putter Stoomgemaal.

Het Putter Stoomgemaal is een industrieel monument en gelegen in het vogelgebied van de Putterpolder

Voor zowel liefhebbers van techniek als vogels kan er tweede pinksterdag, maandag 29 mei, op deze locatie door beide groepen liefhebbers genoten worden.

Het Putterstoomgemaal wordt op deze dag onder stoom gebracht en is geopend voor bezoekers. Belangstelllenden zijn  welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur. Om 10.00 uur beginnen de voorbereidingen om de machine in werking te stellen en om 11.00 uur wordt de machine gestart. Zij blijft tot het einde van de bezoektijd in werking. De aanwezige vrijwilligers geven graag uitleg en beantwoorden, voor zover mogelijk, alle vragen. Voor de kinderen bestaat er de mogelijkheid om kolen op het vuur te gooien en zo een diploma als hulpstoker te behalen.

Bezoekers die het stoomgemaal hebben bekeken kunnen naderhand in de schuur, onder het genot van een drankje, de daar op gestelde modellen en miniatuur machientjes op hun gemak bewonderen en de vogelliefhebbers kunnen daar in alle rust het vogelgebied bekijken. Dit alles is gratis, een bijdrage in de kosten wordt echter zeer op prijs gesteld.

Het Putter Stoomgemaal is te vinden in de Putterpolder aan de oude zeedijk aan de Arlersteeg 32 in Putten. Kijk voor meer informatie op de website van het Putter Stoomgemaal.