Putter Stoomgemaal opent zaterdag weer haar deuren

​Het Putter Stoomgemaal is een industrieelmonument en gelegen in het vogelgebied van de Putterpolder. Zaterdag 13 mei zal het gemaal, in het kader van de Nationale Molendag, onder stoom zijn.

Op deze locatie kan zowel door liefhebbers van techniek als van vogels genoten worden van wat techniek en natuur te bieden heeft

Belangstellenden kunnen het gemaal bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur. Om 10.00 beginnen de voorbereidingen om de machine in werking te stellen en om 11.00 uur wordt de machine gestart. Het stoomgemaal blijft tot het einde van de bezoektijd in werking. De aanwezige vrijwilligers geven graag uitleg en voor zover mogelijk willen ze alle vragen beantwoorden. Voor de kinderen bestaat er de mogelijkheid om de stokers te helpen en een hulpstokersdiploma te halen.

Bezoekers die het stoomgemaal hebben bekeken kunnen naderhand in de schuur onder het genot van een drankje de daar uitgestalde stoomminiaturen, stoommachientjes en nostalgische werktuigen op hun gemak bekijken. Vogelliefhebbers kunnen daar in alle rust het vogelgebied bekijken.

Dit alles is gratis, echter een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld zodat de vrijwilligers deze machine draaiende kunnen houden. Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 32 in Putten. Dit is aan de zuidelijke dijk van het Nuldernauw, bij de Schuitenbeekdelta.

Kijk voor meer informatie op de website van het Putter Stoomgemaal.