Putter Stoomgemaal wordt onder stoom gebracht

Na de keuring van het afgelopen jaar is de ketel van het Putten Stoomgemaal weer gereed gemaakt voor gebruik op de eerste draaidag van het nieuwe draaiseizoen. Het draaiseizoen start morgen op de tweede paasdag, 1 april. 

Voor de vroege vogels is het gemaal toegankelijk vanaf 10.00 uur

Zij kunnen het voorverwarmen en starten van de machine en het in werking komen van het schoepenrad meemaken. De machine wordt om 11.00 uur gestart en blijft tot 16.00 uur in werking.

De aanwezige vrijwilligers geven graag uitleg en indien mogelijk beantwoorden zij alle vragen. Voor de jongere bezoekers bestaat de mogelijkheid om een diploma als hulpstoker te halen. Verder kunnen bezoekers in de schuur onder het genot van een kop koffie/thee of een glas limonade de daar uitgestalde stoomminiaturen, stoommachientjes en nostalgische werktuigen op hun gemak bekijken.

Dit alles is gratis. Echter, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld zodat de vrijwilligers deze machine in stand kunnen houden. Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 32 in Putten. Dit is aan de zuidelijke dijk van het Nuldernauw, bij de Schuitenbeekdelta.

Kijk voor meer informatie op de website www.putterstoomgemaal.nl.