Uitspraak over bouwen van appartementen aan de Wallenbergstraat

De Raad van State heeft vandaag (woensdag 14 oktober) het beroep dat door twee bewoners was ingediend over het bestemmingsplan ‘Kom West, Wallenbergstraat’ ongegrond verklaard. Dat betekent dat Woningstichting Putten door kan met de ontwikkeling van twee appartementengebouwen voor 26 sociale huurwoningen aan de Wallenbergstraat.

Appartementengebouwen in Putten

Twee omwonenden zijn tegen het bestemmingsplan in beroep gekomen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ze zijn het er niet mee eens dat de nieuwe gebouwen ten koste gaan van het bestaande speelveld aan de Wallenburgstraat. Volgens hen is het bestemmingsplan daarom in strijd met het gemeentelijk beleid. Ook zou er openbaar groen verdwijnen.

Daarnaast vrezen de omwonenden dat de gebouwen hun vrije uitzicht aantasten en schaduwhinder veroorzaken. Ze zijn bang dat hun woningen daardoor in waarde zullen dalen. De afdeling bestuursrechtspraak heeft de zaak op 23 september op zitting behandeld.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan "Kom West, herziening Wallenbergstraat" vastgesteld op 9 januari 2020. Woningstichting Putten is de initiatiefnemer van de woningbouw.