Raad van State niet akkoord met fietspad en reconstructie Zuiderstraatweg/Waterweg

"De uitspraak van de Raad van State van 19 augustus jl., waarin het raadsbesluit bestemmingsplan 'Fietspad en reconstructie Zuiderstraatweg/Waterweg' van 31 oktober 2019 wordt vernietigd, is voor Gemeentebelangen een donderslag bij heldere hemel", aldus raadslid Koornneef. 

Gemeentebelangen stelt vragen over de mogelijke vertraging voor de verbetering van de Waterweg

"Wij maken ons zeer grote zorgen over de mogelijke vertraging die door deze uitspraak kan ontstaan voor de verbetering van de Waterweg, die in zeer slechte staat verkeerd. Niet in de laatste plaats omdat het  ook een route gevaarlijke stoffen is."

Koornneef vervolgt: "De raad heeft in 2016 het uitvoeringsprogramma vastgesteld en in 2017 al een uitvoeringskrediet vastgesteld. We zijn inmiddels vier jaar verder en de werkzaamheden zijn nog steeds niet gestart. Net als bij de aanleg van de Henslare destijds, lijkt dit college niet vooruit te branden. Deze uitspraak van de Raad van State is voor ons een complete verrassing. Niet in de laatste plaats omdat we in de commissie in 2019 nog uitgebreid stil hebben gestaan bij de nut en noodzaak om een deel van particuliere gronden te bestemmen voor 'verkeer'. Het college gaf aan dat deze bestemming noodzakelijk is en heeft nooit enige twijfel laten blijken dat dit juridisch een risico is. Puntje bij paaltje blijkt nu dat het college niet heeft kunnen onderbouwen bij de Raad van State dat de bestemming 'verkeer' op particuliere gronden noodzakelijk is, waardoor het bestemmingsplan is vernietigd."

"Daarom hebben wij schriftelijk vragen aan het college gesteld en willen nu weten wat nu dan de planning wordt en hoe we de reconstructie alsnog kunnen versnellen."