Radiodebat Gelderse Statenverkiezingen in Putten

Wij Putten en VVD Putten houden samen twee verkiezingsdebatten op 22 februari en 1 maart met kandidaten voor de Gelderse Staten op Veluwe FM.

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn op woensdag 15 maart

Wij Putten en de VVD Putten hebben de handen ineengeslagen en houden samen op woensdag 22 februari en woensdag 1 maart radiodebatten op Veluwe FM met Gelderse kandidaten. Herman Luitjes van Wij Putten: “Dit jaar zijn deze verkiezingen extra interessant, omdat de provincie een belangrijke rol speelt bij het stikstofbeleid, de woningbouw, de energietransitie en de mobiliteit. Keuzes op dit terrein hebben ook grote gevolgen voor Putten. En over die vier onderwerpen gaan we het dus uitgebreid hebben.”

Wat de Statenverkiezing ook interessant maakt, is dat de nieuwe Statenleden in de twaalf provincies vervolgens op 30 mei dit jaar de 75 nieuwe leden van de Eerste Kamer kiezen. Dat is spannend voor het kabinet Rutte. Hebben de regeringspartijen wel of niet een meerderheid in de Eerste Kamer?

Albert de Bruin van de VVD: “Per avond debatteren vier kandidaten van verschillende partijen met elkaar. Op 22 februari zijn dat 50PLUS, JA21, VVD en de Partij voor de Dieren en op 1 maart BoerBurgerBeweging, D66, Partij van de Arbeid en VVD.”

Albert de Bruin en Herman Luitjes zijn de gespreksleiders. Het beloven twee uitermate boeiende en informatieve debatten te worden. Het gaat op 15 maart wel ergens over! Iedereen wordt uitgenodigd om naar de debatten te luisteren. De radiodebatten beginnen om 18.00 uur en duren twee uur. Ze worden live uitgezonden op Veluwe FM en zijn later uiteraard ook terug te luisteren via uitzending gemist. Herman Luitjes en Albert de Bruin roepen iedereen op om te gaan stemmen. Elke stem telt!
 
Woensdag 22 februari 2023 debatteren:
JA21 - Gerben Hillebrand - nr. 2
Gerben Hillebrand is jurist en partner bij een juridische en fiscale adviespraktijk voor mkb-ondernemers. In zijn vrije tijd bestrijdt hij de Amerikaanse rivierkreeft, een invasieve exoot. Gerben werkte en woonde jaren in het buitenland. Hij wil zich inzetten om ons land beter te maken en heeft zich daarom kandidaat gesteld voor JA21, waar hij nummer 2 op de lijst is voor de Provinciale Statenverkiezing. Gerben woont in Putten.


Partij voor de Dieren – Maaike Moulijn – nr. 18 “Gelderland worstelt met een stikstofcrisis, biodiversiteitscrisis, klimaatcrisis, wooncrisis, energiearmoede en vervuiling. De Partij voor de Dieren is ervan overtuigd dat we die problemen samen kunnen oplossen, maar niet met dezelfde manier van denken die de problemen heeft veroorzaakt. Daarom is er nu een fundamentele koerswijziging nodig, zodat onze economie binnen de draagkracht van de planeet komt, met bestaanszekerheid voor huidige én toekomstige generaties. Een planeet waar mens en dier in harmonie met elkaar en de natuur kunnen leven.”

 
50PLUS - Leendert Lodder – nr. 6 "Ik ben Leendert Lodder, 71 jaar en ik woon in Putten. Ik ben momenteel statenlid voor 50 PLUS in Gelderland (voor de goede orde; ik ben 100 procent aanwezig geweest in de Staten). 50PLUS staat als eerste voor gezondheid (breed) en komt uiteraard op voor de belangen van ouderen (want dat zijn ook de belangen voor jongeren als ouderen van de toekomst). Er is al te veel afgebroken. Verder: wonen, het OV, energietransitie met daarbij een bijzondere positie voor ouderen met een kleine beurs, een leefbaar platteland (voorzieningen behouden) en verkeersveiligheid."


VVD - Mark Smits – nr. 2 "In Gelderland hebben we huizen nodig. De woningnood is hoog. Iedereen kent wel iemand die op zoek is naar een betaalbare woning. We moeten verschillende type huizen bouwen voor verschillende type mensen. De VVD wil versneld nieuwe huizen bouwen. In de afgelopen periode heb ik me ingezet om de wegen in Gelderland veiliger te maken. De provinciale wegen zijn de onveiligste wegen van Nederland. In het dagelijks leven ben ik ondernemer. Als bedrijfsjurist werk ik, vanuit mijn kantoor in Tiel, dagelijks voor organisaties en bedrijven aan juridische zaken."