Razziaherdenking weer druk bezocht

De razziaherdenking trok weer grote belangstelling van de Puttense bevolking. Om de herdenkingshof, waar de jaarlijkse herdenking en kranslegging bij het monument ‘De Vrouw van Putten’ plaatsvond, stonden alle belangstellenden mee te kijken naar de stille herdenking en de daarop volgende kranslegging.

Na een muzikale bijdrage van ’t Zuiderkoor en Fanfarecorps Excelsior, werd twee minuten stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de razzia

Burgemeester Lambooij legde samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur. Andere instellingen en verenigingen volgden. Dit jaar legden twee leerlingen uit groep 8 van basisschool De Fontein een krans namens alle Puttense leerlingen. De overige leerlingen mochten een witte roos bij het monument leggen. Na de kranslegging speelde fanfarecorps Excelsior twee coupletten van het Wilhelmus. Na afloop van de officiële plechtigheid kregen alle bezoekers de mogelijkheid om bloemen bij het monument te leggen.

Achtergrond razziaherdenking
Begin oktober herdenkt Putten elk jaar de slachtoffers van de razzia die op 1 en 2 oktober 1944 werd uitgevoerd door de Duitse bezetter. Bij de razzia werd het grootste deel van de mannelijke beroepsbevolking afgevoerd naar diverse concentratiekampen. Hierbij kwamen 552 mensen om het leven. Dit jaar is dat 79 jaar geleden.